Logistik

Tredjepartslogistik för företag

3PL, third party logistics eller tredjepartslogistik som det kallas är något som växer sig allt större och större, detta för att det är otroligt effektivt att låta företag göra det dem är bäst på helt enkelt. Att anlita ett tredjepartslogistiksföretag är något som otroligt många inom e-handelsbranschen har börjat göra, men även inom andra företagsbranscher gör man detta för att slippa hantera varor och produkter i eget lager samt det administrativa arbete som tillkommer, eftersom att man idag kan utplacera denna del av produktionen eller försäljningen kan man effektivisera det arbete som man faktiskt är expert på istället och därför ha möjlighet att låta företaget växa genom att arbetsfördela med spetskompetens. 

Third party logistics

Ordet tredjepartslogistik kommer direkt översatt från engelskans third party logistics som helt enkelt betyder att man som en tredje part kliver in och hjälper till med den del av arbetet som rör allt med själva logistiken av varor och produkter. Du kan alltså få hjälp med såväl lagerhållning som frakt och även fakturering, ett otroligt smidigt och smart sätt att sköta sina affärer på helt enkelt. Eftersom att ett lager inte innebär enkel förvaring utan behöver stora och avancerade lagersysteminredningar, pallsystem, truckar, struktureringsmönster och mycket mer så är det även en kostnadsfråga att kunna skapa allt detta från grunden på egen hand med anställda som kan sköta arbetet dessutom. 

3PL för näthandel

Många inom e-handel använder sig av third party logistics just för att det är perfekt när man erbjuder denna typen av tjänster, genom att anlita en tredjepartslogistiker vinner man otroligt mycket tid och det är smidigt då lagret anpassas efter dina beställningar och sker automatiskt utan att du varje gång behöver kontakta dem när en beställning sker i din webbutik.